четвер, 14 грудня 2023 р.

«Наші права – щасливе майбутнє»

 


В Україні з 25 листопада по 10 грудня тривала акція «16 днів без насильства».

 13 грудня до Чернівецького ліцею № 1 математичного та економічного профілів завітали представники кіноклубу Docudays UA при обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка.

З учнями 9-х класів завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів ЧОУНБ ім. М. Івасюка, керівниця кіноклубу Галина Добровольська говорила про права людини і дитини, їх дотримання, право на людську гідність, обговорювали проблему СНІД та способи зараження ним. Поміркували разом над тим, з якими соціальними та моральними проблемами стикаються ВІЛ-позитивні люди, чи завжди дотримуються  їх права у суспільстві. 

Також відбувся показ документальної кінострічки режисерки Урсули Майєр «Кейсі Мотте Кляйн: народження актора».

Документальна кінострічка показала зростання Кейсі Мотте Кляйна як актора і особистості, його шлях до становлення актора, як він долав переживання перед камерою.

Відомий польський правозахисник Марек Новіцький говорив: «Людську гідність треба відрізняти від особистої гідності, яка є поняттям, близьким до честі – таку гідність треба «заслужити», вона зростає, коли ми поводимося благородно і порядно, можна її втратити, якщо чинимо підло».

Після перегляду фільму дискутували про працю дітей-акторів, про вплив на дитячу психіку акторської гри, проговорили з учнями про гідність, вибір, віру в себе та успіх; саморозвиток, що є основою успіху; кропітку працю, що є основою всіх здобутків.

 Кінострічка сподобалась учням, вона показала шлях від недосвідченості до актора, набуття досвіду, подолання страху перед складним.

Після обговорення закріпили свої знання вікториною. Переможці отримали заохочувальні призи.

Зараз, як ніколи гостро постає проблема пошуку та відродження, насамперед у самому собі, вічних рис, що роблять людину гідною, – тобто справжньою Людиною.

Дякую щиро соціальним педагогом, вчителькою історії, правознавства Анастасії Подорожній за допомогу в проведені заходу.













Немає коментарів:

Дописати коментар

«БЕРЕГИНЯ КРАЇНОЗНАВСТВА» (віртуальна виставка)

                                                          З роси і води Вам наша квітко Берегине… 28 квітня відзначає свій поважний ювіле...