середу, 21 вересня 2022 р.

Незламність Героїв Буковини

 


У день Різдва Пресвятої  Владичиці нашої  Богородиці, 21 вересня   в стінах обласної книгозбірні  ім. Михайла Івасюка  члени Чернівецької обласної організації Національної спілки письменників України презентували серію листівок про незламність і безсмертя краян «Речники Хоробрості».


Друга серія присвят наймужнішим землякам, які, за велінням українського обов’язку, стали на прю з неймовірно величезною армадою ворога у перші дні-тижні-місяці, виходить у світ. Перша – до сороковин 17 буковинських героїв побачила світ у «Видавничому домі «Родовід».

Назва – «Речники Хоробрості». Нині – другий випуск. Єдине, що зазначає зміни, – рубрика: замість «До сороковин …» – «Герої Буковини».

У ході презентації прозвучали поезії  Галини Тарасюк,  Василя  Місевича, Віталія Демченка, Олени Рєпіної, Василя Васкана,  Наталії Григорчук-Войтко, Василя Джурана, Олександра  Довбуша, Інни Гончар, Степана Панчука, Галини Мельник.

Зі вступним словом до присутніх звернулася Марія Довгань, заступниця директора з питань наукової роботи.

Кожному з перших сімнадцяти буковинських героїв, які віддали своє життя за вільну незалежну Україну, провідні буковинські поети написали посвяти, таким чином віддавши данину слави і шани від земляків.

Присутні мали змогу почути цікаві оповіді відомих краян про буковинських воїнів-героїв, які відали своє життя за вільну незалежну Україну  а також насолодитися поетичним словом віршів-посвят.

Обласна книгозбірня отримала в подарунок примірник серії листівок, яка поповнить краєзнавчу колекцію літератури.

Світла пам’ять кожному із наших полеглих захисників, котрі з вірою й відданістю боронила рідну землю і стали Ангелами-Хранителями  для своїх рідних, близьких і своєї Батьківщини.

Герої не вмирають!

Спасибі Вам, Речники Хоробрості!

Спасибі Вам, Воїни Світла!







Модерував захід голова Чернівецької обласної організації НСПУ Василь Джуран.


Немає коментарів:

Дописати коментар

«БЕРЕГИНЯ КРАЇНОЗНАВСТВА» (віртуальна виставка)

                                                          З роси і води Вам наша квітко Берегине… 28 квітня відзначає свій поважний ювіле...