вівторок, 21 березня 2023 р.

«Задощений в сльозі хорал» (поема до сороковин втрати українського воїна світла Героя ЗСУ Івана Бажанського)

 


21  березня у стінах обласної книгозбірні  ім. Михайла Івасюка письменники Буковини презентували серію листівок  «Задощений в сльозі хорал» (поема до сороковин втрати українського воїна світла Героя ЗСУ Івана Бажанського)  в межах проєкту Чернівецької  обласної організації Національної спілки письменників України «Слово – у гарячих лавах української нації!».

Серія листівок буковинському Воїнові світла, мальовничої Заставнівської землі,  побачила світ у Видавничому домі «Родовід».

Зі вступним словом до присутніх звернулася Марія Довгань, заступниця директора з питань наукової роботи.

Модератор заходу – голова Чернівецької обласної організації НСПУ Василь Джуран познайомив присутніх зі змістом листівок та зачитав уривки присвят про Івана Бажанського. Також прозвучала пісенна поезія-присвята  із вуст просвітянина, народного артиста України  Івана Дерди.

Свої вірші зачитали присутні письменники: Василь Васкан, український поет, член НСПУ, заслужений працівник культури України, та Оксана Довгань, українська поетеса і перекладачка, членкиня НСПУ.

Наш полеглий Захисник є прикладом справжнього патріота, прикладом хоробрості та відваги. Він чесно і до кінця виконував свій обов’язок воїна і громадянина, віддавши своє безцінне життя за вільне майбутнє у Незалежній, Богом благословенній Україні.

Обласна книгозбірня отримала в подарунок примірник серії листівок, яка поповнить краєзнавчу колекцію літератури.

Наші  Герої  назавжди залишиться у наших серцях! Слава Україні! Вічна Слава  Героям!





Фото - Віктора Безпальченка


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

«БЕРЕГИНЯ КРАЇНОЗНАВСТВА» (віртуальна виставка)

                                                          З роси і води Вам наша квітко Берегине… 28 квітня відзначає свій поважний ювіле...