понеділок, 20 лютого 2023 р.

«Боротьба Джамали» (засідання кіноклубу Docudays UA)

 


«Коли приходять чужинці, вони йдуть до твого дому, убивають усіх і кажуть: ми не винні», – такими словами розпочинається пісня «1944», яку заспівала Джамала на пісенному конкурсі Євробачення. Сьогодні ця пісня набула нового звучання.

У Будинку культури смт Лужани  Чернівецького району відбулося виїзне засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка. Організатори продемонстрували кінострічку «Боротьба Джамали» (реж. Елін Йонссон) в межах проєкту «НЕ сам на сам» за підтримки МФ «Відродження».

Режисерка Елін Йонссон зафільмувала життя співачки Джамали та її родини в Україні, зокрема в тимчасово окупованому Криму, розповіла її трагічну сімейну історію та нинішнє складне становище кримських татар.

На перегляд кінофільму завітали родини ВПО Шелтеру святої княгині Ольги та вихованці КУ «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Допомога життю».

Галина Добровольська, керівниця кіноклубу Docudays UA, запропонувала пригадати події січня-лютого 2014 року в Україні, як відбувалася анексія Криму? Що спільного між подіями лютого 2014 та 2022?

Після перегляду учасники обговорили і нинішню повномасштабну війну рф в Україні та геноцид українського народу, які права порушуються  під час війни та окупації. 

У фільмі Джамала сказала, що її дім – Україна.

Наші українські патріоти, які віддають своє життя, обстоюючи права і свободи вільної людини та гідне майбутнє нашої України – наші Герої! Слава Героям! Слава Україні!





Немає коментарів:

Дописати коментар

«БЕРЕГИНЯ КРАЇНОЗНАВСТВА» (віртуальна виставка)

                                                          З роси і води Вам наша квітко Берегине… 28 квітня відзначає свій поважний ювіле...