четвер, 2 лютого 2023 р.

День безпечного інтернету «Ми з Інтернетом – друзі» (Школа соціальної адаптації підлітка "Пізнай себе" та кіноклуб «Docudays UA» при ЧОУНБ ім. М. Івасюка)

  

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету.

Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії починаючи з 2004 року.

День безпеки в Інтернеті дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращої і більш безпечної онлайн-спільноти.

З метою привернення уваги до проблем порушення прав і свобод людини в інтернеті та шляхів їх подолання ШСАП «Пізнай себе» запросила на зустріч із старшокласниками Чернівецького ліцею №3 медичного профілю старшого інспектора відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Чернівецькій області капітана поліції Анну Харену та керівницю кіноклубу «Docudays UA» при ЧОУНБ ім. М. Івасюка Галину Добровольську.

Галина Добровольська запропонувала увазі підліткам відеоролик «Безпека в Інтернеті» (навчальне відео компанії Київстар) та та «Як я став кіберсупергероєм» (автори  Юрій Юдін та Тереза Яковина), які спонукають молодь замислитись над правилами безпечної поведінки в соцмережах та вказала телефони гарячих ліній для дітей, куди можна звернутися в разі небезпеки.

Анна Харена розповіла учням про загрози,  які можуть чекати їх в інтернеті: комп’ютерну залежність; розходження між реальним «я» і своїм інтернет-образом; доступ до небажаного контенту (пропаганда насильства, наркотиків, порнографія, групи смерті…); виманювання інформації з метою шахрайства; зараження комп’ютера шкідливим програмним забезпеченням. Особливу увагу правниця звернула на онлайн-насильство: кібербулінг – одну з форм переслідування дітей та підлітків, кібер-грумінг – входження в довіру до підлітка з метою використання в сексуальних цілях. Отримані знання ліцеїсти закріпили за допомогою ситуаційної гри «Розірви коло насильства».

Керівниця ШСАП Ірина Хліповська презентувала сучасну художню літературу та літературу нон-фікшн, яка  розповідає про історію та роль  технологій у нашому житті та торкається захоплюючого світу соцмереж.





Фото - Валентина Кухлій


1 коментар:

  1. Молодці бібліотекарка, завжди проводять пізнавальні і просвітницькі заходи, запрошують цікавих доповідачів. Так тримати!

    ВідповістиВидалити

«БЕРЕГИНЯ КРАЇНОЗНАВСТВА» (віртуальна виставка)

                                                          З роси і води Вам наша квітко Берегине… 28 квітня відзначає свій поважний ювіле...