вівторок, 6 грудня 2022 р.

«Згуртовані й Загартовані» (показ документального фільму режисера Юрія Кочкарова)

 


06 грудня в інтернет-центрі відбувся показ документального фільму режисера Юрія Кочкарова «Згуртовані й загартовані». Героями стрічки стали амбасадори та ментори Програми з розширення можливостей заради порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час».

Режисер фільму Юрій Кочкаров – корінний донеччанин, письменник, сценарист. Більшість своїх творів Юрій присвячує рідному краю – Донбасу, який він вимушено покинув через російську окупацію.

Ми мали змогу разом з героями фільму пригадати свої відчуття, емоції і дії у перші хвилини повномасштабного вторгнення росії на території України.

Модераторки зауважили, щоб притягнути Росію до відповідальності відповідно до норм та принципів міжнародного права, необхідно зафіксувати ті злочини, які вона коїть сьогодні у нашій державі працює сайт, розроблений та запроваджений офісом Генерального прокурора - www.warcrimes.gov.ua, міжурядова платформаhttps://humanrights.gov.ua/, а також через мобільний телефон (смартфон) та завантажений додаток eyeWitness to AtrocitiesПро пошкодження або знищення своєї нерухомості внаслідок військової агресії Російської Федерації - https://diia.gov.ua/services/poshkodzhene-majno (Портал Дія). Команда ГО «Докудейз» запустила сайт ініціативи «Архів війни», щоб свідчення злочинів не загубилися у потоках інформації та були доступні у боротьбі в медіа, культурному та правовому полі

Модераторки заходу: доцентка, докторантка кафедри політології та державного управління, наукова співробітниця НДІ європейської інтеграції та регіональних досліджень ЧНУ імені Юрія Федьковича, менторка проєкту «Мир у цифровий час» Наталія Нечаєва-Юрійчук та амбасадора Галина Добровольська.




Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

#МируЦифровийЧас

#ФундаціяПравЛюдини

#docuclub

Фото - Віктор Безпальченко 

Немає коментарів:

Дописати коментар

«БЕРЕГИНЯ КРАЇНОЗНАВСТВА» (віртуальна виставка)

                                                          З роси і води Вам наша квітко Берегине… 28 квітня відзначає свій поважний ювіле...