четвер, 24 листопада 2022 р.

" Виживуть тільки закохані. Траян Попович та інші" (документальний фільм Вячеслава Хабайла, Сергія Воронцова і БФ "Суспільні ресурси та ініціативи")


 23 листопада у приміщенні бібліотеки імені Михайла Івасюка відбулася пресконференція з нагоди завершення проекту Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» «Протидія спотворенню історії Голокосту завдяки сприянню розвитку культурно-освітнього проекту «Локальна історія крізь історію персонажів-символів: мер Чернівців - Праведник світу» за підтримки Агенції міжнародного співробітництва для розвитку RoAid та Асоціації єврейських організацій та общин України.

Говорили про створення документального фільму В'ячеслава Хабайла, Сергія Воронцова і Благодійного фонду "Суспільні ресурси та ініціативи" - " Виживуть тільки закохані. Траян Попович та інші".

Це історія мера Чернівців у 1941 році Траяна Поповича, якого в Ізраїлі проголосили Праведником світу за порятунок євреїв під час ІІ-ї Світової війни. Кінострічка презентує вражаючі історії чернівчан у часи Другої світової війни і розкриває таємницю, чому на війні головне слово – «любов», а історії порятунку важливіші за тему вбивств.










У пресконференції взяли участь:

  Сергій Гакман - віцепрезидент БФ «Суспільні ресурси та ініціативи», заступник директора Чернівецького регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, кандидат історичних наук, доцент, керівник проекту.

   В'ячеслав Хабайло - журналіст, член Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Міжнародної федерації журналістів (Ш), співавтор, режисер і оператор фільму.

     Сергій Воронцов - літератор, журналіст, редактор, співавтор і сценарист фільму.

     Іван Данілін, Олексій Григорчук - актори.

Траян Попович

Траян Попович

Тизер документального фільму " Виживуть тільки закохані. Траян Попович та інші".

Немає коментарів:

Дописати коментар

«БЕРЕГИНЯ КРАЇНОЗНАВСТВА» (віртуальна виставка)

                                                          З роси і води Вам наша квітко Берегине… 28 квітня відзначає свій поважний ювіле...