пʼятниця, 6 травня 2022 р.

Презентація серії листівок «Пристойна престольниця письменницького п’ємонту» (до 115-ої річниці від дня народження класика української літератури Ірини Вільде)

 


05 травня в Чернівецькій обласній науковій бібліотеці ім. Михайла Івасюка  члени Чернівецької обласної організації Національної спілки письменників України презентували серію листівок «Пристойна престольниця письменницького п’ємонту», приурочену до 115-ої річниці від дня народження класика української літератури Ірини Вільде. Дана серія складається з 11-ти листівок, на кожній з яких надруковано вірш-присвяту письменниці.

У ході презентації cвої вірші-присвяти  зачитали Віталій Демченко, поет, перекладач, публіцист, член  НСПУ, та Василь Джуран, поет, голова Чернівецької обласної організації НСПУ. Про цікаві моменти життя та творчості письменниці, уродженки села Веренчанка, розповів доцент, кандидат філологічних наук Чернівецького національного університет ім. Ю.Федьковича Василь Костик.

Присутні мали змогу почути цікаві оповіді відомих краян про українську письменницю, а також насолодитися поетичним словом.






Модерував захід голова Чернівецької обласної організації НСПУ Василь Джуран.

Фото – Христина Боклач, бібліотекарка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів.

У фондах нашої книгозбірні чимало видань творів Ірини Вільде, матеріалів про неї. Запрошуємо всіх охочих до ознайомлення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

«БЕРЕГИНЯ КРАЇНОЗНАВСТВА» (віртуальна виставка)

                                                          З роси і води Вам наша квітко Берегине… 28 квітня відзначає свій поважний ювіле...