четвер, 28 грудня 2023 р.

Презентація листівок : «Сарапат. Урасар. Чичкана» (до 35-річчя вірменської трагедії – землетрусу) та «Авдіївка: муза мужніх» (присвячена місту-герою Авдіївці).

 


28 грудня в приміщенні Чернівецької обласної універсальної бібліотеки ім. М. Івасюка члени Чернівецької обласної організації Національної спілки письменників України презентували дві серії листівок: «Сарапат. Урасар. Чичкана» (до 35-річчя вірменської трагедії – землетрусу) та «Авдіївка: муза мужніх» (присвячена місту-герою Авдіївці).

Поезія розчулила і присутні ледь стримували сльози, адже неймовірна кількість життів була обірвана внаслідок землетрусу, ще більша кількість втратила дах над головою. Василь Джуран, голова НСПУ в Чернівецькій області, поділився спогадами про ті складні роки, про те, як він працював будівельником і писав репортажі безпосередньо з постраждалих сіл та містечок.

Авдіївка… Вже 650 днів тримає оборону мужнє місто Авдіївка, кожен день у цьому пеклі – випробування стійкості і незламності українських воїнів, які виборюють для нас мирне і вільне життя. Свої поезії презентували Василь Джуран і Наталія Григорчук-Войтко, новоспечена членкиня Чернівецької обласної організації НСПУ.

Віктор Давидович подякував Василю Тодоровичу за память про трагедію вірменського народу та розповів про життя вірменської общини на теренах області.

Захід відбувся в межах проєкту «Письменницький бібліотечний марафон» Чернівецької обласної організації НСПУ, в якому взяли участь поети Василь Джуран, Віталій Демченко, Наталія Григорчук-Войтко та Віктор Давидович, голова обласного вірменського національного товариства «Аревік», представник Спілки вірмен України у Чернівецькій області.

Обласна книгозбірня отримала у подарунок дві серії листівок, які поповнять краєзнавчу колекцію літератури.

Модерував захід голова Чернівецької обласної організації НСПУ Василь Джуран.











Фото - Галини Добровольської


Немає коментарів:

Дописати коментар

«БЕРЕГИНЯ КРАЇНОЗНАВСТВА» (віртуальна виставка)

                                                          З роси і води Вам наша квітко Берегине… 28 квітня відзначає свій поважний ювіле...