понеділок, 23 травня 2022 р.

"Що порадиш нам, Тарасе, в цю лиху годину?"


 23 травня приєдналися до онлайн-конференції "Що порадиш нам, Тарасе, в цю лиху годину?", яка присвячена 161-річниці перепоховання Тараса Шевченка.

Розпочалася конференція з відеоролика сім’ї Ковалюків з Вижниччини (https://www.youtube.com/watch?v=RAWmw1KHU_0).

З вітальним словом до всіх учасників конференції звернувся Дмитро Никифоряк, голова Вижницького районного об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка. Зі словами молитви за Україну і за воїнів виступив протоієрей Святомихайлівської церкви Олександр Кігніцький.

Цікавим та щирим був виступ засновниці ГО "День вишиванки" Лесі Воронюк, вона наголосила: "Потрібно займатися просвітництвом тих, хто ще темний, тих, хто загубився".

Чернівецьке обласне об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка доєдналася до конференції. "Ми маємо об'єднатися, і не тільки на конференціях, не тільки на зборах, а реальними діями. Не будьмо інертними, не будьмо консервативними...",- закликала у своєму виступі Віра Китайгородська, головна просвітянка Буковини. Її доповнили своїми виступами Марія Пелех та Тамара Мінченко.





Мали також змогу почути виступи: Анни Гринчук, заступниці голови Вижницької військової адміністрації;  Сергія Боднарюка, селищного голови Берегомету; Ірини Ракочої, журналістки, киянки, яка на даний момент проживає в Болгарії; Паши Бердюк, директорки Берегометської гімназії; Олексія Борсука та Ольги Яремчук.

Технічне забезпечення – Галина Добровольська.

Фото – Віктор Безпальченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

«БЕРЕГИНЯ КРАЇНОЗНАВСТВА» (віртуальна виставка)

                                                          З роси і води Вам наша квітко Берегине… 28 квітня відзначає свій поважний ювіле...